zondag 5 september 2010

Duurzaam Haarlem

Duurzaam Haarlem op de Grote Markt in Haarlem
Het gebeurde op de Grote Markt in Haarlem, de Here2Stay duurzame markt. Het initiatief kwam van Haarlem Duurzaam* en het is een hartstikke goed idee. Op hun site kan je zien welke organisaties er allemaal waren. Het doel is Haarlem te laten kennis maken, vooral met duurzame energie, maar ook om te netwerken of meer informatie te krijgen. En die kreeg ik.

Netwerken is ook je naam achterlaten

Ik kwam hier een gaaf biologisch dynamisch initiatief tegen: De Nieuwe Akker. Het doel van dit nieuwe project is om aan de rand van Haarlem kleinschalige biologisch dynamische tuinderijen te starten. Hierbij gaan tuinder en klant een samenwerkingsverband aan, zodat de tuinder zeker is van afname en klanten kunnen aangeven in welke gezonde groenten zij geïnteresseerd zijn. Ik zie hier mogelijkheden! Ook werden twee bedrijven in de buurt genoemd die interessant zouden kunnen zijn voor stage of gewoon om kennis te maken: Vrij Waterland en de Noorderhoeve. De eerste lijkt een kleine tuinderij, waar de tweede een enorm bedrijf is met 9 hulpboeren.

Een kleine ondernemer 'Werk in Opdracht', wees mij ook nog op een bijzonder initiatief. Ik moet het nog eens bestuderen, maar kijk hier maar eens.

Oké, zo'n markt heeft nog een beetje een geitenwollensokkenkarakter door toch nog wel een groot gehalte mensen met linnen tasjes om hun schouder, maar het was ook een geweldig goed initiatief dat potentie heeft om te groeien.

* De Stichting Haarlem Duurzaam in Beweging wil alle betrokkenen, projecten en ideëen zichtbaar maken voor elkaar en voor belangstellenden. De stichting wil het netwerk van betrokkenen bij duurzaamheid ondersteunen en met elkaar in contact brengen, samenspraak bevorderen en bemiddelen voor subsidie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten